OKUSITE TRADICIJU

HLADNA PREDJELA

  • Domaća kuhana šunka s hrenom
  • Pršut, masline
  • Zakuska Lavica (domaća kuhana šunka, samoborska salama, kulen)
  • Zakuska Samobor  (domaća kuhana šunka, samoborska salama, kulen, tvrdi sirevi)
  • Sir i vrhnje
  • Tvrdi sirevi (razni sirevi)
  • Hladna plata Lavica za 2 osobe (pršut, šunka, samoborska salama, tvrdi sirevi, panceta)
  • Proljetna salata Lavica (miješana salata, jogurt umak, piletina ili  tuna)

TOPLA PREDJELA

  • Pohani sir
  • Punjeni šampinjoni
  • Jaja sa šunkom
  • Zapečeni štrukli
  • Spaghetti Bolognese
  • Njoki sa sirom
  • Tortelini sa vrhnjem i pršutom
  • Pappardelle sa gljivama
  • Zeleni rezanci sa vrhnjem I pancetom
  • Linguini sa gamberima
  • Farfale sa lososom
  • Rižoto s gamberima I povrćem

JUHE

  • Štruklova juha
  • Krem juhe   (povrće, rajčica, gljive)
  • Goveđa juha sa rezancima
  • Juha od miješanih šumskih gljiva
  • Samoborska gulaš juha (gljive, panceta, krumpir)

SPECIJALITETI KUĆE

  • Plata Samobor za 2 osobe (teleči bečki odrezak, teleči medaljoni u umaku od šampinjona, teleči medaljoni zapečeni sa sirom, okruglice od sira, šampinjoni na žaru i kuhano povrće)
  • Plata Lavica za 2 osobe (Punjeni pileći file, pariški odrezak, svinjski kotlet na žaru,  okruglice od sira, šampinjoni na žaru i kuhano povrće)
  • Lungić u špek mantilu (slanina, gljive, krastavci, tamni umak)
  • Punjeni lungić (sir, šunka)
  • Biftek u zelenom papru

JELA PO NARUDŽBI

  • Pureći medaljoni u umaku od šampinjona
  • Biftek sa pancetom i sirom
  • Teleći medaljoni u umaku od šampinjona
  • Zagrebački odrezak
  • Bečki odrezak
  • Pohani pileći file
  • Lignje, pržne ili na žaru
  • Pastrva u kukuruznom brašnu
  • Orada / Brancin
  • Samoborski kotlet
  • (kare s kostima, umak od češnjaka)
  • Pariški odrezak
  • Pureći medaljoni u umaku od pršuta i kadulje

JELA S ROŠTILJA

  • Ražnjići
  • Ražnjić “Lavica”
  • (junetina, svinjetina, piletina, povrće)
  • Pečenice
  • Svinjski kotlet
  • Lungić na žaru
  • Miješano meso
  • Naravni odrezak (svinjetina)
  • Pileći file na žaru
  • Punjeni pileći file

SALATE

  • Zelena salata
  • Miješana salata
  • Miješana salata sa sirom
  • Grah salata
  • Paprika
  • Krastavci
  • Rajčica
  • Cikla
  • Feferoni
  • Zelje salata

PRILOZI

  • Muštarda
  • Dinstano kiselo zelje
  • Okruglice sira
  • Ajvar
  • Riža
  • Kuhano povrće na maslacu
  • Prženi krumpirići
  • Šampinjoni na žaru
  • Tjestenina
  • Domaći mlinci
  • Povrće na žaru
  • Kroketi
  • Njoki
  • Kuhani krumpir sa blitvom
  • Hren
  • Kečap
  • Majoneza
  • Kruh-2 kriške po osobi

SEZONSKA JELA

  • Samoborska češnjovka
  • Krvavice
  • Omlet od vrganja
  • Vrganji pirjani s kukuruznim brašnom
  • Rižoto od vrganja
  • Naravni odrezak sa vrganjima
  • Biftek s vrganjima

SLASTICE

  • Palačinke “Lavica” (breskve, sladoled,šlag, preljev od čokolade, preljev od šumskog voća)
  • Palačinke sa džemom
  • Palačinke sa čokoladom
  • Palačinke sa orasima
  • Palačinke sa sladoledom
  • Wine Chateau
  • Sladoled
  • Sladoled sa šlagom

JELA KOJA JE POTREBNO NARUČITI RANIJE

  • Teleća koljenica
  • Teleće pečenje 
  • Zeleni rezanci sa plodovima mora
  • Punjena patka Lavica s mlincima
  • Odojak, Cochinillo (Suckling Pig), Spanferkel
  • Pečeni buncek
  • Punjena teleća prsa
  • Junetina u umaku od povrća
  • Junetina na lovački
  • Goveđi file u tamnom umaku
  • Punjenen tikvice sa povrćem i sirom
  • Janjetina , Lamb, Lamm
  • Pečena purica / patka
  • Janjetina i krumpir u umaku od ružmarina
  • Pekarski krumpir
  • Štrudla od jabuka ili sira
  • Kremšnita